27 грудня відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вижницької міської територіальної громади

 27 грудня відбулось  чергове засідання  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вижницької міської територіальної громади, основним питанням було: Про розвиток епідемічної ситуації на території Вижницької міської територіальної громади, зумовленої гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (Доповідав:  Чепіль О.Г. – голова територіальної громади, голова комісії). За результатами доповіді та з урахуванням обговорення зазначеного питання комісія ВИРІШИЛА

 1.                       Інформацію про розвиток епідемічної ситуації на території Вижницької міської територіальної громади, зумовленої гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, взяти до відома.

 2.                       Взяти до відома, що  Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину на території України до 31 березня 2022 року.

 Відповідні зміни до постанови №1236 ухвалили під час засідання Уряду 15 грудня.

 З 6 грудня почали діяти нові карантинні норми. Вони стосуються перш за все невакцинованих громадян. Тепер на жовтому рівні епіднебезпеки для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання.

 Окрім того, був зменшений термін дії документа про отримання однієї дози вакцини проти COVID-19, «жовтого» COVID-сертифіката  та довідки форми 063-О. Раніше вони були чинними 120 днів, а з 6 грудня їх термін дії становить 30 днів.  У випадку, якщо людина не зробила другу дозу вакцини протягом 30 днів, її документ перестає бути чинним.

 

 

Термін: до прийняття відповідного рішення

 Державною комісією з питань ТЕБ га НС

 

3.       Старостатам, комісії посилити контроль за дотриманням адаптивного карантину.

 

 Термін: до 31.03.2022 року

 

 

 

 Голова міської комісії

 з питань ТЕБ та НС                                                                                  Олексій ЧЕПІЛЬ

 

Секретар міської комісії

 з питань ТЕБ та НС                                                                             Василь ОСТАШЕК