Фестиваль «На Петра вода тепла»

 12 липня у м. Вижниці на Вічевому Майдані відбувся фестиваль "На Петра  вода тепла!", який організувала Вижницька міська рада спільно з  НПП "Вижницький".

 Мета фестивалю: відтворити  традиції, пов’язані із релігійними святами літнього циклу (Петра і Павла, Івана Купали, Іллі); пропаганда здорового способу життя; популяризація родинного відпочинку та традиційної гуцульської кухні; популяризація екологічно-рекреаційного спрямування об’єктів природньої спадщини, культурно-масової роботи та можливостей організувати сімейний відпочинок НПП «Вижницькиий».

 Насичена програма фестивалю, у якій учасникам заходу відкрили таємниці культури, звичаїв та обрядів допомогла сповна зрозуміти усю унікальність. Встановлення святкового деревця, смакота гуцульської ватри, запалення святкової ватри, конкурси та масові гуляння - саме так зустрічали гостей фестивалю.

          У фестивалі взяли участь  представники всіх старостинських округів Вижницької громади, шановні гості з інших територіальних громад.

 Вижницька громада одна  із 10 громад у Чернівецькій області, яка  виграла в проєкті «Добре» та отримала фінансову підтримку для реалізації  різноманітних проєктів розвитку на території громади. У фестивалі взяли участь представники проєкту «Добре», зокрема: менеджер проєкту «Голос громади» в місцевому самоврядуванні проекту «Добре» - Тарас Халавка, координаторка проєкту «Добре» Євгенія Велегура, консультантка проєкту «Голос громади» Ольга Чепель.

 На фестивалі міська рада презентували зразки нового шкільного харчування. Нові Норми та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку почнуть діяти з 1 вересня 2021 року.    Зразок нового шкільного меню представила приватний підприємець, який здійснює організацію харчування у закладах освіти Вижницької громади Гордійчук Галина Василівна. Шкільний кухар  Гаврилюк Ольга Олексіївна представила  зразки страв за новими калькуляційними картами  по технології  Євгена Клопотенка та розповіла про технологію приготування страв, які були представлені на фестивалі, зокрема: салат з моквою та сиром, котлети морквяні, салат зі свіжих помідорів з солодким перцем, салат з буряком та абрикосовим соусом, чахохбілі з куркою, лимонад.

          Шануймося і зберігаємо традиції нашого краю.