14 грудня на базі Міліївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Дмитра Загула Вижницької міської ради відбулась колегія відділу освіти, культури, медицини і спорту

14 грудня на базі Міліївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Дмитра Загула Вижницької міської ради відбулась колегія відділу освіти, культури, медицини і спорту під головуванням начальниці відділу освіти, культури, медицини і спорту Галини ТОКАР, за участю всіх керівників закладів освіти Вижницької громади та заступників директорів шкіл з навчальної роботи.
У роботі колегії взяли участь директор ЦПРПП Вижницької міської ради Олексій БОРСУК та голова райкому профспілки працівників освіти Ярослав БОРСУК.
Приємно відзначити, що до роботи колегії долучилась, дистанційно, заступниця начальника Управління – начальниця відділу інституційного аудиту Управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області - Олена ГРИГОР’ЄВА, адже основне питання, яке розглядалось на колегії: «Результати інституційного аудиту Міліївського ЗЗСО». Олена Володимирівна звернула увагу на першочергові питання діяльності освітнього закладу, надання якісних освітніх послуг та створення безпечного освітнього середовища. проаналізувала роботу Міліївського ЗЗСО, засновника по питанню підготовки до аудиту та виконання рекомендацій та зауважень, викладених у Висновку, закликаючи всіх керівників до співпраці.
Під час практичної частини кожен учасник колегії мав можливість відвідати уроки у вчителів Міліївського ЗЗСО, провести аналіз і почути самоаналіз уроку, взяти участь у анкетуванні.
Одним із питань, яке сьогодні є одним із першочергових – це стан впровадження реформи шкільного харчування у закладах освіти громади. На виконання рішення колегії Департаменту освіти і науки від 29.10.2021 року рішенням колегії затверджено План заходів щодо зміцнення та модернізації харчоблоків та їдалень закладів освіти Вижницької громади на 2022 рік.
Також розглянуто питання, яке сьогодні є дуже актуальним, це курсова перепідготовка. Олексій БОРСУК, директор ЦПРПП Вижницької міської ради презентував тему «Індивідуальний маршрут педагога та вимоги законодавства щодо проходження курсів підвищення кваліфікації».
Директор закладу Олександр КУЗИК поділився досвідом підготовки та особливостями проходження інституційного аудиту, презентував всю шкільну документацію згідно номенклатури справ.
За результатами колегії прийнято рішення.
Після завершення колегії в закладі презентували страви шкільного меню за рецептами шеф-повара Євгена Клопотенка. На завершення учасники та члени колегії поділились позитивними враженнями від заходу.
Дякуємо адміністрації та колективу Міліївського ЗЗСО за організацію та участь у проведенні колегії.