У Вижниці відбулось засідання Черемоського територіального методичного об'єднання

 Робота в умовах карантину і дистанційного навчання зустрічі наживо надзвичайно цінні і важливі. З великою радістю 9 грудня 2021р. на засідання Черемоського територіального методичного об'єднання прийшли викладачі мистецьких шкіл м.Вижниці, смт.Берегомет, с.Усть-Путили, смт.Путили, м.Вашківці. Програма засідання була насичена різноманітними формами роботи.

 В рамках розгляду проєкту «Порядок проведення інституційного аудиту закладів позашкільної освіти» Державної служби якості освіти у Чернівецькій обл., директорка опорної Мистецької школи Вижницької міської ради Черемоського методоб'єднання Наталія Додяк ознайомила всіх присутніх з роботою закладу, основними вимогами щодо ведення шкільної документації, організацією контролю за навчально-виховним процесом та організацією роботи з підвищення кваліфікації педагогічних працівників у міжатестаційний період.

 Після презентації школи викладачі об'єднання мали змогу ознайомитись з досвідом роботи викладачів Мистецької школи м.Вижниця. Відкриті уроки дали: завідувачка секцією класу фортепіано, завідувачка фортепіанним відділом школи Світлана Цикаляк з ученицею 6-го класу Анною Кучерявою, викладач-методист Ірина Гулей - урок учнівського концертмейстерства з ученицею 6-го класу Веронікою Плотніковою (фортепіано) та ученицями струнно-смичкового відділу 6-го класу Христиною Дудкою та Єлизаветою Суторміною , урок скульптури – завідувачка художнього віддлення Олена Ткач, завідувачка народно-духовим відділом Наталія Ткач з учнем-баяністом 4 класу Артемом Старожитником та урок з учнем-випускником Василем Фрацовіром (блок-флейта) показав завфіліалом школи с. Мілієво Олексій Лоза. Роботу з хором учнів середніх класів показала старша викладачка Фрозіна Шпак. Переглянути урок Фрозіни Тарасівни  через онлайн-трансляцію googl-meet та долучитись до його обговорення змогли викладачки-хормейстерки Марина Богданюк (Заставнівська школа мистецтв) та Віоріка Бацько (Сокирянська музична школа).

 В рамках круглого столу директор художньої школи смт.Путила Тарас Ковальчук провів обговорення робочих навчальних програм з дисципліни «предмет за вибором», звернувши увагу на те, що саме в рамках цього предмету можна як найкраще зберігати, відроджувати та примножувати традиційні ремесла Буковини та Гуцульщини. Окрім того, ознайомив викладачів секції з Положенням та умовами дитячого конкурсу образотворчого мистецтва «В ніч на Святого Миколая», що організовує Путильська художня школа.

 Завершилась зустріч обміном досвіду роботи викладачів, планами та впевненістю про подальші зустрічі Черемоського територіального методичного об'єднання. Адже, як показав локдаун та онлайн-уроки, саме живе спілкування – запорука успішного удосконалення виконавської майстерності юних музикантів та художників, освоєння навичок спільного музикування та всебічного розвитку творчої особистості. 

 

 Ганна ВАТАМАНЮК

 заступниця директора

 Мистецької школи

 Вижницької міської ради