Вижницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводить заходи для обізнаності громадян

Вижницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводить заходи для обізнаності громадян ❗Звільнення від кримінальної відповідальності - це врегульована кримінальним і кримінально-процесуальним законодавством відмова держави в особі компетентних органів від засудження особи, яка вчинила злочин, від застосування до неї кримінально-правових засобів примусового характеру.
????За своїм змістом звільнення від кримінальної відповідальності характеризується трьома моментами:
- не відбувається державний осуд особи, яка вчинила злочин (обвинувальний вирок суду не постановляється);
- до винного не застосовується покарання;
- через відсутність обвинувального вироку звільнена від кримінальної відповідальності особа вважається такою, що не має судимості.
????Звільнення від кримінальної відповідальності слід відрізняти від звільнення від покарання. Вказані правові інститути відрізняються один від одного, зокрема, за підставами та умовами застосування, стадіями кримінального процесу.
✔️Про це, відповідаючи на питання присутніх, розповідала фахівець Вижницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги Галина Лашкіба спільно з Іллею Марчуком, фахівцем ІІ категорії Вижницького районного сектору №1 філії Державної установи “Центр пробації’’ у Чернівецькій області під час роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги.
Також, юрист системи безоплатної правової допомоги нагадала про категорії громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та ознайомила з переліком документів, які слід надати для отримання безоплатних послуг адвоката або представника центру.