Найбільша коляда у найменшому місті

 8 січня на площі Героїв Майдану міста Вижниці відбулося традиційне фольклорно-етногафічне дійство "Найбільша коляда в найменшому місті". Гурти колядників з усіх населених пунктів Вижницької громади виконували старовинні і нові обрядові пісні, оригінальні новорічно-різдвяні віншування.

 Неймовірне виконання колядок прозвучало від Міліївського чоловічого хору (керівник Василь АНДРИЧ); Іспаського чоловічого хору (керівник Сергій ГЛУШКІВСЬКИЙ); вокального жіночого ансамблю «Калинове гроно» (керівник Василь ОВАДЮК), гурту колядників Вижницького Будинку культури (директор Михайло КОВАЛЮК).

 Жіночий склад колективу Мистецької школи (директорка Наталія ДОДЯК) колядкою 'Дивная новина" (диригентка Фрозіна ШПАК) привітав з Різдвом Христовим жителів та гостей міста.

 Але цьогорічне свято запам’ятається гостям та жителям Вижниці новими учасниками фестивалю, адже на території міста Вижниці з 04 по 10 січня проходить міжнародний фестивальний проєкт «Зірки ХХІ сторіччя» - «Музичне Різдво», в якому беруть участь 12 дитячих колективів з різних міст України, зокрема, з Маріуполя, Кременчука, Дніпра, Добропілля, Павлограда, Новомосковська.

 Віншування і щирі побажання лунали від представників різних куточків України.

 Всіх учасників святкового дійства привітав Вижницький міський голова Олексій ЧЕПІЛЬ та подарував гостям Вижниччини пам’ятні подарунки про наш край та Подяки за участь у фестивалі.

 Директор міжнародного фестивального проекту «Зірки ХХІ сторіччя» Валентина ПАСС також привітала всіх учасників свята і вручила нагороди за участь у народному фестивалі «Найбільша коляда в найменшому місті».

 Завершилось дійство виконанням традиційної спільної коляди "Нова радість".

 Увечері, у приміщенні Вижницького Будинку культури відбулося урочисте закриття, нагородження та гала-концерт переможців різножанрового Всеукраїнського фестивалю "Музичне Різдво", в якому брали участь учні нашої Мистецької школи, які стали переможцями конкурсної програми фестивалю в жанрі інструментальної музики, образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.